Qigong lessen in juli en augustus

Qigong les Ananda Yoga Centrum - Ellecom

Ieder vrijdagavond  Qigong  lessen om 19.30u 

Door het beoefenen van Qigong leer je vastzittende energie vrij te maken en lichaam en geest gezond te maken en te houden.

In de zomermaanden juli & augustus is het mogelijk om op vrijdagavond om 19.30u deel te nemen aan inspirerende qigong lessen. Je kunt per keer je aanmelden.

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie en Gong betekent zoveel als oefening of vaardigheid. Qigong is een universele bewegingsmethode voor een lang en gezond leven.
In de lessen leer je hoe je optimaal met je qi, je levensenergie, kunt werken, waardoor zij optimaal door je lichaam gaat stromen.

Qigong is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en is al meer dan 5000 jaar oud. Het bestaat uit het beoefenen van zachte bewegingen, houdingen, mentale focus, ademhalingstechnieken en ontspanningsmeditaties.

In ons dagelijkse leven ervaren we regelmatig spanning en stress. Dit uit zich op diverse manieren. Een daarvan is het blokkeren van de energiebanen in ons lichaam, wat uiteindelijk tot erg veel fysieke en mentale gezondheidsproblemen zal leiden. Door Qigong te beoefenen word je innerlijk rustiger, voel jij je mentaal sterker en sta je actiever en alerter in het dagelijks leven.

De Qigong-lessen zijn door iedereen te beoefenen, dus niet gebonden aan leeftijd, conditie, geslacht enz.

Docent Dennis Klaver
“Nadat ik tientallen jaren actief ben geweest als zelfstandig ondernemer in de duurzame energie, heb ik een aantal jaren geleden het roer om gegooid. Ik ben me gaan richten op hulpverlening, interventie en preventie. Dit kwam mede door de driejarige opleiding die ik volgde bij de Tao Chi Qigong Academie in Den Haag. De opleiding maakte dat ik op een andere wijze naar mijn directe omgeving en de samenleving ging kijken.
Voor mij is Qigong meer dan een bewegingsmethode, het is een levenshouding. Het verandert de wijze waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Je leert begrijpen dat Qi stroomt in al wat leeft, Qi is namelijk overal, verbindt alles en zorgt voor een onderlinge verbondenheid van al het leven. Door Qigong te beoefenen ga je begrijpen, maar bovenal voelen, dat alles energie is; de woorden die we spreken, de gedachten die we denken en dat je Qi kan cultiveren voor healing, transformatie en persoonlijke groei.”

Praktische info

Lestijd
Vervroegde aanvangstijd: Wekelijk op vrijdagavond v. 19.30u tot 21.00u

Aanvang
Op elk moment mogelijk; GRATIS proefles bij start maand abonnement

Docent
Dennis Klaver (Qigong docent, coach BMSR & Leefstijl begeleiding)

Plaats
Ananda Yoga Centrum – De Friedhof 7 Ellecom

Contributie
€ 44,00 per maand voor een les van ongeveer 1.30 minuten per avond

Losse lessen €12,50

In overleg is de keuze per maand of per kwartaal te betalen.
Als je later in de maand instapt wordt de contributie berekend over de periode die je daadwerkelijk deelneemt.

Bij beëindiging van de lessen geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand. (Dit houdt in dat als je bijv. 1 januari wilt stoppen je voor 1 december op moet zeggen.)

Meer informatie Aanmelden gratis proefles