Yoga Meditatie les

Groei door deze wekelijkse yogascholing met Yoga, Pranayama ademoefeningen & Meditatie

Shiva_yoga_en_meditatie-lessenDe wekelijkse yoga meditatie les leidt je naar een fijn rustpunt in de week. Het is een moment voor jezelf. Tijdens de lessen leer je om los te komen van de drukte van alledag. Je werkt aan het creëren van ontspanning, verstilling en balans.

We doen dat op een praktische wijze door een unieke combinatie van yogaoefeningen, waarbij je leert een optimaal gebruik van de adem te maken, speciale energieverhogende ademoefeningen –prana-yama’s-, ontspanningstechnieken en meditatie-oefeningen.

Het corona protocol in Ananda

De yoga meditatie les verlegt de aandacht naar binnen

Zo leer je om je aandacht naar binnen te richten, waardoor jij steeds meer inzicht en verdieping in jezelf gaat ontwikkelen. Een prachtig gevolg is dat je steeds meer liefde, compassie, verstilling en vrede gaat ervaren. Ook je zelfkennis en harmonie nemen toe. Je raakt beter gegrond en je vitaliteit zal toenemen. De ademoefeningen en de meditaties helpen je nog dieper te ontspannen. Een liefdevolle energiestroom zal zo intenser door je gaan stromen. Emoties en gedachten komen tot rust. Kortom door de yoga en meditatielessen word je een completer mens.

De oefeningen en technieken die we je in onze yoga en meditatie lessen aanreiken zijn gericht op het verbinden van lichaam en geest. Je zult ervaren dat oude emotionele indrukken gezuiverd worden. En hoe hierdoor de geest verstilt. Dan ga je je ware aard ervaren: Oneindig Liefdevol Bewustzijn.

De yogales

De gevarieerde lesavond beginnen we met het zingen van de mooie mantra Aum. In de yogales die dan volgt beoefenen we eerst een aantal prana-yama ademoefeningen. Deze ademoefeningen stimuleren vitaliteit en ondersteunen het activeren van de subtiele energiestroom in je.

In de yogales ligt het accent op de lichaamsoefeningen en ontspanningstechnieken. Veel aandacht besteden we aan het goed gebruiken maken van de adem tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen. Door deze bijzondere combinatie van houding en adem worden spanningen en beslommeringen gemakkelijker los gelaten en gaat je levensenergie –prana- krachtiger door jou heen stromen. Blokkades kunnen zo oplossen, het lichaam vindt een nieuwe balans, waardoor jij je leniger, meer ontspannen, rustiger en stiller gaat voelen. We doen dit door hatha yoga en raja yoga te combineren waardoor de helende prana yoga ontstaat.

De asana’s, de staande, zittende en liggende yogahoudingen in de lessen, zijn door iedereen gemakkelijk uit te voeren. En er is ruimte voor het eigen niveau van de yogabeoefenaar.

De meditatieles

yoga & meditatieles Ananda Yoga CentrumIn het meditatie-deel van de avond verdiepen we de balans die door de yogales is ontstaan.

We begeleiden je in stille en/of geleide meditaties. Soms zingen we een mantra, een krachtige actieve vorm van meditatie.

Je leert d.m.v. oefening in concentratie je aandacht steeds dieper naar binnen te richten, naar stilte, liefde en vrede in jezelf. Je wordt de toeschouwer van je gedachten en gaat dan  voorbij de onrustige gedachten, emoties en stress, die ons dagelijks leven te vaak beheersen. Als de gedachtestroom afneemt en uiteindelijk tot rust komt is er plaats voor het ervaren van een nieuwe dimensie van Zijn. Daar, in jezelf, kun je dan de verbintenis met de Bron van al het leven ervaren. Het ervaren van deze helende stroom van Licht en Liefde opent je energiecentra, de chakra’s. De harmonie en balans die zo in jezelf ontstaan brengen waar geluk en vrede in jouw dagelijkse leven en dat van je omgeving.

Tussen de meditaties door reiken wij je inspiratie en, waar nodig, feedback aan. Ook is er de mogelijkheid ervaringen te delen en vragen te stellen.

In meditatie kun je voorbij emoties en gedachten gaan naar Dat wat je werkelijk bent: een wezen van Licht en Liefde.

Praktische informatie

Aanvang

Je kunt op elk gewenst moment met de lessen beginnen.
Momenteel wordt het yogadeel buiten geven ivm de corona-maatregelen, maar het meditatiedeel van de avond mag binnen.

De lessen worden wekelijks geven van september  t/m juni (m.u.v. feestdagen & kleine schoolvakanties – regio zuid).
Ook ben je welkom om een proefles te volgen. De kosten daarvoor zijn €25, de prijs van een ‘losse’ lesavond.

Lestijd

Maandagavond 19.00 u. tot 21:30u.

In de maanden juli & augustus wordt er op iedere maandagavond een ‘losse’ zomeryoga les gegeven van 20.00 tot ong. 21.15 uur. Docent: Yoganand.  Zie Actueel.

Docent

Yoganand, hoofddocent OM Guru Yoga Opleiding

Contributie

€ 82,- per maand. In overleg is de keuze per maand of per kwartaal te betalen.
Als je later in de maand instapt wordt de contributie berekend over de periode die je daadwerkelijk deelneemt.

Bij beëindiging van de lessen geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand.
We gaan er vanuit dat deelname aan de lessen na de zomerstop automatisch wordt voortgezet.