In de yoga meditatie les ervaar je meer vrede in jezelf!

yoga en meditatie les in Ananda Yoga Centrum - Ellecom, Doesburg, Dieren, Velp, De Steeg, Brummen, RhedenDe wekelijkse yoga meditatie les leidt je naar een fijn rustpunt in de week. Het is echt een moment voor jezelf.

Wil je eens kennis maken met onze inspirerende en ontspannende yoga- & meditatieles?
Volg eens een proefles. 
Ook online kun je meedoen!

Proefles boeken

Tijdens de yoga- en meditatielessen leer je om los te komen van de drukte van alledag, doordat je ontspanning, verstilling en meer harmonie leert creëren.

Het is een unieke combinatie van yogahoudingen, energie verhogende ademoefeningen –prana-yama’s-, ontspanningsoefeningen en meditatietechnieken die wij hiervoor gebruiken.

De oefeningen en technieken die we je in onze yoga en meditatie lessen aanreiken zijn gericht op het verbinden van lichaam en geest. Je zult ervaren dat oude emotionele indrukken gezuiverd worden. En hoe hierdoor de mind, de denkgeest, verstilt. Dan ga je je ware aard ervaren: Oneindig Liefdevol Bewustzijn.

De yogales

In de yogales ligt het accent op de lichaamsoefeningen, adembeleving en ontspanningstechnieken. Veel aandacht besteden we aan het goed gebruiken maken van de adem tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen. Speciale ademoefeningen, die in de yoga pranayama worden genoemd,  stimuleren vitaliteit en ondersteunen het activeren van de subtiele energiestroom in je.

Door de bijzondere combinatie van yogahouding en adem worden spanningen en beslommeringen gemakkelijk losgelaten en gaat je levensenergie –prana- krachtiger door jou heen stromen. Oude blokkades kunnen zo oplossen, het lichaam vindt een nieuwe balans, waardoor jij je leniger, meer ontspannen, rustiger en vrediger gaat voelen.

De asana’s, de staande, zittende en liggende yogahoudingen in de yogalessen, zijn door iedereen gemakkelijk uit te voeren. Er is ruimte voor het eigen niveau van de yogabeoefenaar.

De meditatieles

yoga en meditatie les - www.AnandaYogaCentrum.nl_fotoYoganandGerritsen_Ellecom, Dieren, Doesburg, Brummen, Velp, De Steeg, Arnhem In het meditatie-deel van de avond verdiepen we de balans die door de yogales ontstaan is.

We starten het meditatiedeel met een actieve vorm van meditatie: het zingen van een eenvoudige mantra.

Daarna doen we 2 stille en/of geleide meditaties. Hierin richten we door middel van oefening in concentratie de aandacht steeds dieper naar binnen. Je wordt op een natuurlijke wijze gebracht naar stilte, naar onvoorwaardelijke liefde en vrede in jezelf.  Zo wordt je de toeschouwer en dan ga je voorbij de onrustige gedachten, emoties en stress van het dagelijkse bewustzijn. Als de gedachtestroom afneemt en de mind uiteindelijk tot rust komt is er plaats voor het ervaren van een nieuwe dimensie van zijn. Daar, in jezelf, kun je dan de verbintenis met de Bron van al het leven ervaren.

Het ervaren van deze helende stroom van Licht en Liefde opent je energiecentra, de chakra’s. De harmonie en balans die zo in jezelf ontstaan brengen vrede en waar geluk in jouw dagelijkse leven en dat van je omgeving.

Tussen de meditaties door reiken wij je inspiratie en, waar nodig, feedback aan. Ook is er de mogelijkheid ervaringen te delen en vragen te stellen.

In meditatie kun je voorbij emoties en gedachten gaan naar Dat wat je werkelijk bent: een wezen van Licht en Liefde.

Ook on-line ben je welkom om yoga en meditatie mee te doen!

Is het niet mogelijk of gewenst om live in de yogazaal mee te doen? Woon je verder weg en wil je toch graag deelnemen aan onze yoga- en meditatielessen? Dat kan! Door de live-stream kunnen mensen samengebracht worden waar dat eerder niet mogelijk was. We hebben zelfs deelnemers uit het buitenland.

Neem contact op voor meer info als je digitaal wilt deelnemen aan de lessen.

Praktische informatie yoga & meditatieles

Docent

Yoganand Gerritsen
hoofddocent OM Guru Yoga Opleiding, spiritueel coach, lichtwerker

Sinds 1987 verzorgd hij wekelijks yogalessen en vanaf 1990 meditatieles.

Lestijd

Maandagavond 19.00 u. tot 21:30u.

Aanvang

Je kunt op elk gewenst moment met de lessen beginnen.
De lessen worden live en online gegeven van september t/m juni  (m.u.v. feestdagen & kleine schoolvakanties – regio zuid).
Ook ben je welkom om een proefles yoga & meditatie te volgen. De kosten daarvoor zijn €25, de prijs van een ‘losse’ lesavond. Besluit je door te gaan met het volgen van de lessen dan verrekenen we dit bedrag met de maandcontributie.

Tijdens de zomerstop in juli & augustus, is er op iedere donderdagavond een zomer yogales.

Contributie

€ 88,00 per maand.

In overleg is de keuze per maand of per kwartaal te betalen.
Als je later in de maand instapt wordt de contributie berekend over de periode die je daadwerkelijk deelneemt.
Bij beëindiging van de lessen geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand. (Dus wil je bijv. 1 januari stoppen dan moet je voor 1 december je abonnement opzeggen.)
We gaan er vanuit dat je deelname aan de lessen na de zomerstop automatisch wordt voortgezet.

Aanmelden

Vul het contactformulier in en geef hierop aan of je live of digitaal de lessen wilt volgen.

Overige info

Breng zelf een yogamatje, een meditatiekussentje (& eventueel een plaid/dekentje) mee.
Bij het beoefenen van yoga is het prettig makkelijk zittende kleding te dragen. Verder is het fijn als je tijdens de eindontspanning warm aangekleed bent, breng bijvoorbeeld sokken en een trui of sweater mee.

Bij verhindering stellen wij het op prijs als je even appt of mailt; de live of online yogales kan dan in overleg met de docent(e) binnen twee weken worden ingehaald.