metamorfose-voet-massagekorte cursus Metamorfose Massage:
worden wie je in Wezen bent !

In onze korte cursus Metamorfose Massage leer je een zachte en liefdevolle manier van masseren van enkele reflexzones aan voeten, handen en hoofd. Metamorfose Massage richt zich op het innerlijk weten en op het hervinden van de onbeperkte mogelijkheden die in ieder mens schuilen. Door het masseren van deze reflexzones gaat de levensenergie –prana–  optimaler stromen. Oude overtuigingen, conditioneringen of blokkades, die vaak al ontstaan zijn in de 9 maanden van de zwangerschap, kunnen zo oplossen. Een intens gevoel van heelheid, vrede en harmonie is dan het gevolg: een prachtige metamorfose !

Metamorfose Massage is ontspannend om te ontvangen en te geven leert onze jarenlange ervaring. Docente Ishwari van den Berg maakte in 1979 al kennis met deze prachtige massagevorm. Zij is nog steeds diep onder de indruk van de impact die deze liefdevolle massage heeft op het totale welbevinden van de mens.
In deze korte cursus deelt zij op 4 cursusochtenden graag haar brede ervaring met de transformerende werking van Metamorfose Massage met jou.

Lesinhoud van de cursus Metamorfose Massage

Iedere les reikt Ishwari je de massagevaardigheden aan, die nodig zijn om Metamorfose Massage op een intuïtieve wijze toe te kunnen passen. En zij gaat in op de achtergronden van deze bijzondere massagevorm. Tevens gaat zij in op vragen en zal zij feedback geven op ervaringen opgedaan in oefensituaties.

Elke ochtend wordt een gedeelte van de massage behandeld, voorgedaan en in de praktijk geoefend. Zo bouwen we in deze cursus de massage steeds verder op.

Bij het masseren werken we in tweetallen. Je masseert zelf en wordt vervolgens ook gemasseerd. Op deze manier raak jij als masseur/masseuse vertrouwd met de diepe werking van de Metamorfose Massage. Plezierig is dat je al vanaf de eerste les de massage kunt gaan toepassen.

De theorie en praktijk van het masseren worden ondersteund door een heldere en praktische cursus-syllabus.
Na afloop van de cursus Metamorfose Massage ontvang je een certificaat.

De oorsprong van Metamorfose Massage

Metamorfose Massage is ontwikkeld door Robert St.John, een reflexoloog en spiritueel genezer. Hij had een goede kennis van de holistische yogawijsheid uit India. St.John merkte bij zijn behandelingen, dat geblokkeerde energieën bij zijn cliënten weer gingen stromen als hij specifieke reflexzones, die verbonden zijn met de wervelkolom, op een speciale manier masseerde. Een transformerende ervaring!

metamorfose-hand-massageHet werd hem duidelijk dat deze verstoorde energieën te maken hadden met blokkades in de persoonlijke ontwikkelingsgeschiedenis van deze mens, zoals die gevormd is in verschillende levens en de 9 maanden van de zwangerschap. Want de blokkades en verstoringen maken dat we afgesneden zijn van onze Bron, onze ware natuur en innerlijke kracht.

In plaats van therapeutische hieraan te werken, zoals in het Westen gebruikelijk is, richt de Metamorfose Massage zich op het innerlijk weten en op het hervinden van de onbeperkte mogelijkheden die in ieder mens schuilen. Metamorfose Massage bevordert daardoor het creëren van ontspanning, vrede, gezondheid, liefde, vreugde en harmonie. Omdat ieder mens een unieke ontwikkelingsweg is gegaan kan een Metamorfose Massagebehandeling bij elke mens een verschillend effect hebben, passend bij de persoon die de massage ontvangt.

Het is opmerkelijk wat deze massage, die uit zachte vloeiende bewegingen bestaat, te weeg kan brengen.

Enkele bijzondere reacties van cursisten

 • “Een behandeling met metamorfose massage geeft me kracht en meer energie”.
 • “De massage bracht me harmonie en acceptatie”.
 • “Mijn drukke zoontje ontspande enorm door de behandelingen”.
 • “Ik kwam door de behandelingen in contact met mijn bron van creativiteit, heel mooi om te ervaren”.
 • “Mijn hart-centrum ging helemaal open, waardoor ik een intense Liefde ervoer”.

Ervaring van een cursiste met het geven van Metamorfose Massage

 • Als vanzelf glij ik vanuit de doe-modus in het laten, het er laten zijn. Moeiteloos trekken mijn zintuigen zich verder terug en volg ik vloeiend en kalm de cirkelende beweging van mijn vinger over de reflexzone van de ontvang(st)er. In alle eenvoud, puur en zacht….schenkt de metamorfose massage zowel de ontvang(st)er en mij als gever een diep contact met de levenskracht !                                                              Mandy 

Bevorderen van heelheid door Metamorfose Massage

metamorfose-hoofd-massageIs het niet bijzonder dat door toepassing van deze eenvoudige, maar zeer liefdevolle massage, geblokkeerde energie weer vrij kan stromen?
Dat het zelf-genezende vermogen versterkt en bevorderd wordt?
Dat jij als masseur/masseuse je cliënt zo ondersteunt om beperkingen van binnenuit los te laten, waardoor er een grotere heelheid ontstaat? Een ware metamorfose kan zo plaats vinden!
Is het niet mooi hoe een eenvoudige massage zo effectief kan zijn?
Hoe een liefdevolle aanraking zo’n intense metamorfose teweeg kan brengen?

De Metamorfose Massage werkt diep ontspannend. Zo is zij tevens een goede remedie voor het oplossen van drukte en stress. Ook voor de masseur / masseuse is de massage ontspannend om te geven.

Praktische toepassing van Metamorfose Massage

De massage is ook uitstekend toe te passen naast andere behandelmethoden. In de praktijk wordt zij vaak ervaren als een prachtige verdieping en/of aanvulling van voetreflexzone massage, ayurvedische massage, yoga & kinderyoga, reiki en andere healing-methoden.

Metamorfose Massage is uitstekend te gebruiken zowel in jouw praktijk als in huiselijke kring. Uit ervaring blijken bijvoorbeeld baby’s en kinderen, maar ook volwassenen, gehandicapten en ouderen zeer positief te reageren op behandelingen met Metamorfose Massage. Je kunt de Metamorfose Massage op elke gewenste plaats geven, waarbij de cliënt kan zitten of liggen.

Persoonlijke vorming

Bijzonder is het effect dat deze cursus op onze cursisten heeft. Al vanaf de eerste lesdag zul jij zelf de helende werking van onze cursus Metamorfose Massage gaan ervaren. De lesochtenden geven je de mogelijkheid om spiritueel te groeien en zo dichter bij je eigen Wezen te komen.

Een certificaat wordt uitgereikt na het volgen van alle 4 de cursusochtenden.
Deze cursus is geaccrediteerd door de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT).

Praktische informatie

Aanvang

datum volgt

Aantal dagen

4 ochtenden van 9.00u tot ong. 13.00u

Data

volgen spoedig

Docente

Ishwari van den Berg
heeft meer dan 35 jaar ervaring met het opleiden in
verschillende ayurvedische massage vormen.
Zo verzorgt zij o.a. de Opleiding Ayurvedische Massage: Abhyanga,
Opleiding Pad-abhyanga Massage & de Opleiding Ayurvedische Marma Massage.
Ishwari is tevens yoga-opleider en spiritueel coach.

Studiekosten

€227,25 ex. btw / €275 incl. btw
Met: uitgebreide cursus-syllabus en certificaat

Inschrijving

Wil je deelnemen aan deze korte cursus?

 • Vul dan je gegevens online in via het contactformulier.
 • En maak gelijktijdig de studiekosten t.w. €275,- over naar: bankrekening NL08 INGB 000 93 485 42
  t.n.v. Ananda Yoga Centrum – ELLECOM,
  o.v.v. Naam deelnemer/deelneemster + cursus Metamorfose Massage

Wens je een nota geef dit dan aan op het contactformulier.

Wij wijzen je erop dat je inschrijving definitief is, nadat wij het contactformulier + het bovengenoemde bedrag ontvangen hebben.
Dit bedrag is inclusief €25,00 inschrijfgeld & administratiekosten.
Bij annulering binnen 14-dgn voor de lesdag vindt er geen restitutie van de studiekosten meer plaats; zie verder onze algemene voorwaarden.