Satsang

“In satsang ontmoeten we de diepere lagen van vreugde, liefde, stilte en wijsheid in onszelf.”

Graag nodigen we je uit voor onze satsang, die wij maandelijks verzorgen op de eerste zondagavond van de maand

Door mooie mantra-zang, verstilling, woorden van inspiratie en een diepe meditatie verbinden we ons met de positieve energie van Licht en Liefde. Zo maken we de verbintenis met onze Ware Natuur, ons Ware Zelf, krachtiger.

Wat is Satsang?

Voor hen die niet bekend zijn met satsang, een korte introductie. Het zijn vreugdevolle avonden, waarop we elkaar ontmoeten vanuit Licht en Liefde. De avonden dragen bij aan het verhogen van je bewustzijn en geven Innerlijke Kracht. Hierdoor creëren we samen tevens een veld van positieve energie in een wereld die erg uitgedaagd wordt.

Om de positieve kwaliteiten in onszelf te bevorderen zingen we met elkaar mantra’s en andere spirituele liederen. Goed kunnen zingen is niet belangrijk, het mantra-zingen is een spirituele beoefening. Het heeft een zuiverende en helende werking op je gehele wezen. De mantra’s bestaan uit krachtige woorden of zinnen, die diverse keren in voor- en nazang herhaald worden.

Na het zingen van enkele mantra’s luisteren we naar een tekst, die ons inspireert hoe we in contact kunnen blijven met de Liefdevolle Bron, die de essentie is van wie wij zijn. Hierbij wordt er altijd een verbintenis gemaakt naar de praktijk van het dagelijkse leven.
De avonden sluiten we af met een meditatie van Sri Vasudeva, onze geliefde spirituele leraar.

Satsang wordt ook wel omschreven als samenzijn in Waarheid met spirituele vrienden en vriendinnen.

Praktische informatie

Data

Helaas zijn er voorlopig geen satsangavonden. Wij vinden het op dit moment nog niet verantwoord om samen te komen en intensief met elkaar mantra’s te zingen. Er is namelijk nog veel onduidelijk over de overdracht van het Covid-19 virus via aerosolen (minuscule kleine druppeltjes) die vrijkomen bij het zingen.

Tijd

van 20.00u. tot ongeveer 21.30u.

Inschrijving

Opgave is niet nodig

Kosten

De toegang is vrij, een donatie stellen we op prijs waarmee we kleinschalige humanitaire projecten ondersteunen.

Sri Vasudeva chanting juni 2019

<