Satsang

“In satsang ontmoeten we de diepere lagen van vreugde, liefde, stilte en wijsheid in onszelf.”

Graag nodigen we je uit voor onze satsang, die wij maandelijks verzorgen op de eerste zondagavond van de maand. Let op: In januari ’20 is er geen satsang.
Door mooie mantra-zang, verstilling, woorden van inspiratie en een diepe meditatie verbinden we ons met de positieve energie van Licht en Liefde. Zo maken we
de verbintenis met onze Ware Natuur, ons Ware Zelf, krachtiger.

Wat is Satsang?

Voor hen die niet bekend zijn met satsang, een korte introductie. Het zijn vreugdevolle avonden, waarop we elkaar ontmoeten vanuit Licht en Liefde. De avonden dragen bij aan het verhogen van je bewustzijn en geven Innerlijke Kracht. Hierdoor creëren we samen tevens een veld van positieve energie in een wereld die erg uitgedaagd wordt.

Om de positieve kwaliteiten in onszelf te bevorderen zingen we met elkaar mantra’s en andere spirituele liederen. Goed kunnen zingen is niet belangrijk, het mantra-zingen is een spirituele beoefening. Het heeft een zuiverende en helende werking op je gehele wezen. De mantra’s bestaan uit krachtige woorden of zinnen, die diverse keren in voor- en nazang herhaald worden.

Na het zingen van enkele mantra’s luisteren we naar een tekst, die ons inspireert hoe we in contact kunnen blijven met de Liefdevolle Bron, die de essentie is van wie wij zijn. Hierbij wordt er altijd een verbintenis gemaakt naar de praktijk van het dagelijkse leven.
De avonden sluiten we af met een meditatie van Sri Vasudeva, onze geliefde spirituele leraar.

Satsang wordt ook wel omschreven als samenzijn in Waarheid met spirituele vrienden en vriendinnen.

Praktische informatie

  • In januari ’20 is er geen satsang
    Eerste satsang in het nieuwe jaar is zondagavond 2 februari ’20,
    andere data volgen
  • Tijd: van 20.00u. tot ongeveer 21.30u.
  • Opgave is niet nodig
  • De toegang is vrij, een donatie stellen we op prijs waarmee we bijzondere humanitaire projecten ondersteunen.

Sri Vasudeva chanting in Canada Ontario