Workshop Indian Head Massage

Workshop Indian Head Massage

Een inspirerende dag met Ayurvedische hoofdmassage & Ontspanning.

In de Indian Head Massage workshop leer je een liefdevolle massage voor het hoofd, de nek en de schouders. Deze bijzondere massagevorm kun je aanbieden in je yoga- of massagepraktijk, schoonheidssalon, of gewoon toepassen in je huiselijke kring.

Daarnaast is deze dag ook een geweldig cadeau aan jezelf. Want het is een inspirerende dag met ayurvedische massage, yoga & meditatie, waardoor je ontstresst  en de drukte van alledag gaat loslaten. Prachtig om te ervaren hoe er meer rust en stilte in je hoofd komt. Je levensenergie gaat weer krachtiger stromen!

Het corona protocol in Ananda

Wat leer je in de workshop Indian Head Massage?

In de Indian Head Massage workshop leer je enkele ayurvedische massagetechnieken waarbij je gebruik maakt van warme olie. Deze technieken zijn afkomstig uit de oud-indiase gezondheidsleer Ayurveda. Bij de Indian head massage wordt stevige druk afgewisseld met zachte ‘strijkingen’. Zo ontstaat er een diepe ontspanning in het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders, de bovenrug, de borst en de armen.

Door stress of een verkeerde houding zien we vaak dat spanningen zich in deze gebieden vastzetten met klachten in nek, schouders en hoofd tot gevolg. Heerlijk hoe door deze  zachte en effectieve massagemethode je weer rust ruimte en een diepe ontspanning beleeft. . Indian Head Massage is heilzaam voor jong en oud.

Hoe ziet de workshop Indian Head Massage eruit?

We beginnen deze dag met enkele adem- en yogaoefeningen en een fijne ontspannende meditatie. Zo komen we los van de drukte van alledag en stellen ons makkelijker open voor de massage.
Na een korte inleiding over Ayurveda volgt een duidelijke demonstratie van de Indian Head massage. Vervolgens krijg je een verkwikkend voetbad en ga je in tweetallen masseren. Je leert zo de massage te geven en je zult haar tevens ontvangen.
De dag wordt afsloten met het uitwisselen van ervaringen en een korte meditatie.

De theorie en de praktijk van de massage worden ondersteund door een heldere syllabus.
Na afloop ontvang je een certificaat.

Wanneer de Indian Head Massage toepassen?

De massage helpt om nek- & schouderklachten te verminderen, geeft ontspanning bij het ervaren van fysieke  en emotionele stress, bevordert een diepe nachtrust, en maakt dat je vanuit het hoofd in het lichaam te komen (‘aarden’/gronden’).

De Indian Head Massage is te gebruiken zowel in huiselijke kring als in jouw praktijk. Ze is uitstekend toe te passen naast andere behandelmethoden. En ze wordt vaak ervaren als een prachtige verdieping en/of aanvulling van je yogapraktijk, ayurvedische massage, voetreflexzone massage, reiki en andere healing- en massagemethoden.

Praktische informatie

Datum

Nieuwe datum op zondag volgt

Tijd

De dag begint om 9.30u en duurt tot ± 16.00u.
Je bent welkom vanaf 9.10u.; de thee staat dan klaar.

Docente

Ishwari van den Berg, hoofddocent Opleiding Ayurvedische Massage

Studiekosten

Kosten €78,50 ex btw / €95,00 incl btw
Met: uitgebreide cursussyllabus, oliën en thee.

Inschrijving

Wil je deelnemen aan deze dag?

  • Vul dan je gegevens online in via het contactformulier.
  • En maak gelijktijdig de studiekosten t.w. €95,- over naar:
    bankrekening NL08 INGB 000 93 485 42
    t.n.v. Ananda Yoga Centrum – ELLECOM,
    o.v.v. Naam deelnemer/deelneemster + Ind.Head Workshop

Wens je een nota geef dat even aan op het contactformulier.

Wij wijzen je erop dat je inschrijving definitief is, nadat wij het bovengenoemde bedrag ontvangen hebben.
Dit bedrag is inclusief €15,00 inschrijfgeld & administratiekosten.
Bij annulering binnen 14-dgn voor de startdatum vindt er geen restitutie van de studiekosten meer plaats; zie verder onze algemene voorwaarden.

Vervolg?

De workshop is tevens een mooie kennismaking voor hen, die interesse hebben in de Opleiding Ayurvedische Massage.