Spirituele ontwikkeling

chakra-healingHet Spiritueel Ontwikkelingsjaar is een opleiding, waarin jouw spirituele ontwikkeling en intuïtieve groei centraal staan. Dit jaar is een spirituele ontdekkingsreis naar je Zelf en het ervaren van meer vrede, liefde en inzicht in je leven.

In je Kracht komen door bewustwording en zelfhealing

In de lessen leer je bewuster te werken met je energie en optimaal gebruik te maken van je Innerlijke Kracht. Je wordt geleid naar je Bron van onvoorwaardelijke liefde. Zo leer je je verbinden met je innerlijke wijsheid en intuïtie; je wordt meester over je leven in plaats van slachtoffer. Je gaat van jezelf houden.

Hoe laat je de energie stromen?

In de lessen ga je intensief werken met het laten stromen van je energie d.m.v. ademoefeningen, energiewerk, het leren kennen en gebruiken van je chakra’s, healing-meditaties & visualisaties, mantra-zang, inzichten en oefeningen uit de Yoga, het in contact komen met je persoonlijke gids, en met vraag en antwoord – een in yoga gebruikelijke manier om tot inzicht en kennis te komen.

De sleutel tot groei

chakra-healing-intuitief-ontwikkelenBewustwording van wie je bent is daarbij een belangrijke sleutel. Immers, in je leven denk en voel je vaak vanuit oude conditioneringen, bekende patronen en gewoonten. Deze heb je onbewust o.a. vanuit je opvoeding meegenomen. Ze beperken je in je vrijheid en hebben ook een negatieve uitwerking op je lichaam en je geest. Ze halen je kracht weg, je verliest er veel energie door.

Door te leren werken met zelfhealing kun je dit veranderen. Je leert je verbinden met iets, waarvan je vergeten bent dat het in je is: je Bron van Onvoorwaardelijke Liefde. Dan zal er een verandering in je ontstaan. Je blikveld zal zich verruimen als je op liefdevolle wijze, zonder te oordelen over jezelf en vanuit volledige acceptatie van wie je bent, oude gedachten en emoties loslaat. Je natuurlijke capaciteiten en talenten komen zo tot bloei en halen het beste in je boven.

Je gaat leren bewuste keuzes te maken, die bijdragen aan het ervaren van heelheid en die niet gebaseerd zijn op tradities of angst. Zou jij die vrijheid ook willen ervaren? Zou jij echt die heelheid in je willen voelen? Zou je willen leren hoe je hart en hoofd weer met elkaar verbindt?

Werkend aan je proces van bewustwording en zelfhealing kom je in de lessen ook in contact met de wet van oorzaak en gevolg, de wet van karma. Je gaat begrijpen, dat er een reden en doel voor alles is. Heb je er wel eens bij stil gestaan, dat de uitdagingen die je elke dag tegenkomt, belangrijke levenslessen voor je zijn, waardoor je kunt groeien?

Intuïtief ontwikkelen en werken met de mogelijkheden van je chakra’s

Om je intuïtief te ontwikkelen en te leren werken met de mogelijkheden van je chakra’s kijken we bij het zelfonderzoek naar vragen als:

  • bewustwording- zelfhealing-kwanyinIs mijn denken mijn vriend of mijn vijand?
  • Ervaar ik onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en de ander?
  • Word ik meegenomen door mijn emoties of ben ik er de baas over?
  • Hoe ontwikkel ik zelfvertrouwen en zelfwaardering?
  • Welke rol speelt mijn ego in mijn dagelijks handelen?
  • Ben ik meester over mijn leven of slachtoffer?
  • Doorzie ik de wet van oorzaak en gevolg?
  • Kijk ik vanuit beperking of vanuit rijkdom naar het leven?
  • Hou ik van controle of werk ik samen met de stroom van Universele mogelijkheden?
  • Zie ik in dat positieve gedachten/emoties goed zijn voor mijn lichaam?

De docent

Om de werkelijke betekenis van je subtiele energie lichaam en haar chakra’s goed te begrijpen is het belangrijk dat je begeleid wordt door een goede spirituele coach.

Ishwari zal vanuit haar kennis en wijsheid, als yogadocent en spiritueel coach, je graag op dit pad ondersteunen en je begeleiden bij jouw spirituele ontwikkeling en intuïtieve groei tijdens Het Spiritueel Ontwikkelingsjaar.

Enkele reacties over de opleiding

In het Ananda Yoga Centrum hangt een heel fijne energie, waarin ik me meteen thuis voelde. Ishwari, de docente, heeft veel kennis van en ervaring met spiritualiteit. Ze weet dat in de lessen op een fijne wijze over te brengen en ze kan mensen goed inspireren en in hun kracht brengen. Ze doet dat op een liefdevolle en respectvolle manier. Ze laat je in je waarde en dringt niets op.

De ademtechnieken, mantra’s, meditaties en de vele nieuwe inzichten hebben er voor gezorgd dat ik in dit cursusjaar flink gegroeid bent in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben blij dat ik het gevolgd hebt; ik had het niet willen missen. Dank je wel, Ishwari!

Het belangrijkste wat ik het afgelopen jaar ontdekt heb is wat mijn doel is in dit leven. Ik weet nu dat ik de weg naar binnen wil gaan, uit mijn hoofd en in mijn hart. Steeds dichter bij mezelf komen en blijven. Ontdekken wie ik werkelijk ben. In contact komen met mijn innerlijke bron. Dit vervult me met dankbaarheid.

Heel waardevol daarbij vond ik o.a. het leren werken met affirmaties. Ik was er al bekend mee, maar nu heb ik me daarin nog meer kunnen verdiepen en nog beter mee leren werken. Een fijne manier voor mij om mijn mind te resetten van beperking naar mogelijkheden.

Het Spiritueel Ontwikkelingsjaar heeft mij veel gebracht. Ik heb geleerd om veel beter naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ook stel ik mezelf veel meer open naar en voor anderen zonder direct overal een oordeel over paraat te hebben. Meer luisteren en meer observeren, brengt me tot andere inzichten. Het schenkt me veel meer mededogen en begrip voor de mensen om me heen.

Kortom, het Spiritueel Ontwikkelingsjaar is een bijzondere zinvolle ervaring die ik graag van harte aanbeveel, zeker ook omdat alles plaats vindt in een omgeving van warmte, zuiverheid en vertrouwdheid.

Het Spiritueel Ontwikkelingsjaar heeft mij bewuster gemaakt van het leven. Ik heb ontdekt wat het leven mij aanreikt en hoe ik hier het beste mee om kan gaan om verder te groeien. De door Ishwari aangereikte wijsheid en technieken hebben me vertrouwen gegeven in het leven en in mijn intuïtie. Prachtig is het inzicht dat we als mens gedragen worden door het Universum. Dat er voor me gezorgd wordt geeft mij enorm veel rust.

Praktische informatie

Aanvang

Dit cursusjaar start er geen Opleiding Spiritueel Ontwikkelingsjaar.
Graag wijzen we je op de Yoga & Meditatielessen op maandagavond, waarin ook veel aandacht is voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.