Yoganand: “Van jongs af aan wilde ik graag het onderwijs in. Na het afronden van de Pedagogische Academie heb ik 9 jaar als onderwijzer in het basisonderwijs gewerkt.

Tijdens deze jaren ontwikkelde zich ook de interesse voor spiritualiteit en yoga. Omdat ik graag kennis overbreng gaf ik al vlot cursussen in tarot, yoga en ayurvedische massage. Onderwijl ging mijn ontwikkelingspad voort. Een bijzondere wending in mijn leven is de ontmoeting in ’87 met mijn vrouw Ishwari (Dorien) van den Berg. Samen hebben we 2 prachtige zonen gekregen.

In ’89 heb ik de stap gemaakt om het basisonderwijs vaarwel te zeggen en mij geheel te wijden aan het lesgeven in yoga. Vele jaren gaf ik op diverse locaties les. Eind 90-er jaren kwam er weer een grote wending. We vonden een prachtig gebouw in Ellecom om al onze activiteiten samen te laten komen in een ruimte, en we noemden het Ananda Yoga Centrum.

Ondanks alle geschenken die het leven mij gegeven had voelde ik me nog niet vervult. Er was een ongrijpbaar gevoel dat ik iets miste. Enkele weken na de opening van ons centrum ontmoetten Ishwari en ik Sri Vasudeva. De ontmoeting met hem, een gerealiseerd meester uit Trinidad & Tobago (Caribisch gebied), maakte dat ik bij mijn eigen innerlijke Lichtkracht kwam, een opzienbarende verdieping in mijn leven. Deze energieoverdracht van de meester naar de leerling wordt shakti-pat genoemd. Om in vrijheid, los van de gebondenheid van het verleden, mijn spirituele pad te vervolgen schonk Sri Vasudeva mij een nieuwe naam: Yoganand, hij die mensen helpt om via de inzichten van het pad van Yoga te komen tot Gelukzaligheid.

bg_image


yoganand@anandayogacentrum.nl