Ishwari: “Als kind en puber voelde ik mij al sterk verbonden met spiritualiteit. In het katholieke Maastricht waar ik geboren en opgegroeid ben, was daar alle ruimte voor. Graag kwam ik in de kerken en werd erg getrokken naar het mystieke en de gewijde sfeer van o.a. de gregoriaanse gezangen.

Na mijn middelbare school en de bibliotheekopleiding ben ik in Amsterdam gaan wonen om daar mijn opleiding af te maken en mijn carrière in het managen van bibliotheken vorm te geven.

In de 70-er jaren was ik aanvankelijk sterk bezig met veranderingsprocessen op maatschappelijk en politiek gebied, tot ik ontdekte dat verandering en bewustwording alleen van binnenuit plaats kan vinden. En zo kwam spiritualiteit opnieuw in mijn leven; in yoga, meditatie, massage, healing ontdekte ik wat belangrijk is voor mij.
Intens mooi en vormend was de reis van 8 maanden die ik begin 80-er jaren door Afrika maakte; het bracht me nog dieper bij mezelf en leerde me relativeren en loslaten.

Na mijn verhuizing naar Velp ontmoette ik Yoganand, het was een ontmoeting op een diep zielsniveau en al snel deelden we ons leven met elkaar en met onze zoons Casper en Daniël. Spiritualiteit en ook het lesgeven in yoga, zwangerschapsyoga en diverse vormen van healing en massage gingen een steeds grotere rol spelen in mijn leven.

Later en zeker na mijn ontmoeting met grote meesters als Sri Vasudeva en Moeder Amma, herkende ik mijn behoefte aan en verlangen naar vrede, stilte en harmonie. Vanuit hun eeuwige wijsheid ben ik steeds meer gaan ervaren dat Dat alles niet buiten mij zelf te vinden is maar in mij aanwezig is. Ik geniet ervan om samen met Yoganand onze ervaringen te delen en vanuit het hart te werken, zowel in ons gezin als in de lessen die wij geven.

bg_image


ishwari@anandayogacentrum.nl