sri-vasudevaSri Vasudeva is de oprichter en spirituele leider van Blue Star Trinidad & Tobago en de inspiratiebron voor de Blue Star centra. Hij is schrijver van verschillende boeken, waaronder: Zoek het Zelf in je, In Wezen ben je vrij, You are the Light en The Self as a Leader. Zijn lezingen, meditaties en workshops laten altijd een diepe indruk achter.

Zoektocht

Sri Vasudeva is op 14 augustus 1954 geboren in Trinidad, Midden-Amerika. Op 21-jarige leeftijd reisde hij naar India omdat hij zich realiseerde dat wat hij zocht niet te vinden was in het Westerse onderwijs. Hij was op zoek naar onvoorwaardelijke liefde en blijvend geluk.

Hij wilde weten hoe met emoties om te gaan. In de ashram van Swami Muktananda ervoer hij hoe een diepe kracht in hemzelf werd ontwaakt. Voor het eerst voelde hij dat liefde zich in hemzelf bevond in plaats van buiten hem. Hij keerde terug naar Trinidad & Tobago en wijdde zich aan een intensieve spirituele discipline. Drie jaar later, in 1978, bereikte zijn spirituele ontwikkeling haar hoogtepunt. Na een periode van veertig dagen waarin hij opeenvolgende diepe spirituele ervaringen had, bereikte hij een staat van totale innerlijke vrede.

Livestream

Ontwikkelen bewustzijn

Als verlicht man keerde hij alsnog terug naar de universiteit en behaalde een graad in werktuigbouwkunde, waarna hij verschillende jaren managementfuncties bekleedde. Maar zijn missie lag elders. In 1993 gaf hij zijn baan op voor een enkel doel: mensen helpen in hun spirituele groei. Hij richtte de Blue Star organisatie op en wijdt zijn leven sindsdien aan het ontwikkelen van het bewustzijn van mensen.

Met zijn universele en niet aan religie gebonden lessen en door een inspirerend voorbeeld te zijn, leert hij ons wie wij werkelijk zijn. Zijn leer is gericht op het ontwikkelen van het bewustzijn op alle niveaus – fysiek, mentaal, emotioneel, intellectueel, sociaal en spiritueel.

Zijn ashram in Trinidad is te bezoeken als je op zoek bent naar spirituele groei d.m.v. sadhana.