Ayurvedische massage – abhyanga cursus

Massage van de liefhebbende handen

ayurvedische-abhyanga-oliën-taila'sAbhyanga Massage is één van de bekendste vormen van ayurvedische massage. Zou je ook de bijzondere werking van deze Abhyanga Massage (wat letterlijk ‘massage van de liefhebbende handen’ betekent) willen ervaren? Dan is daar binnenkort in ons centrum de gelegenheid voor.

De Abhyanga Massage is sinds september ’16 onderdeel van onze Opleiding Ayurvedische Massage & Voetreflexzone (pad-abhyanga).

Ayurvedisch masseren

Ze is afkomstig uit Ayurveda, de oude Indiase geneeswijze. Je leert in de cursus te werken met verschillende massagetechnieken, zoals o.a. lange strijkbewegingen met heerlijke warme oliën over het gehele lichaam. In de cursus zul je ook zelf gaan ervaren hoe de zachtheid en de warmte helpen bij het loslaten van spanningen en afvalstoffen.

Ayurveda geeft aan dat deze liefdevolle Abhyanga Massage een uitstekende massage is voor de westerse mens, die geregeld te maken heeft met o.a. stress, gehaastheid, drukte en de onbalans die hier het gevolg van is.

Samenvattend, wat biedt de Abhyanga Massage?

  • Diepe ontspanning van lichaam en geest.
  • Balancerend.
  • Losweken van afvalstoffen.
  • Versoepelt de spieren en gewrichten.
  • Uitermate geschikt bij reumatische aandoeningen,
    stofwisselingsproblemen.
  • Geeft je een stralend uiterlijk.

ayurvedische massage-abhyanga-masserende-handen

Omdat de technieken in de Abhyanga Massage verschillen van de technieken uit onze Jaaropleiding Ayurvedische Massage is zij ook een prachtige aanvulling en verdieping voor hen die deze Jaaropleiding gevolgd hebben. De Abhyanga Massage wordt uitgevoerd op een massagetafel.

Praktische informatie

Aanvang

Momenteel staat er geen cursus abhyanga massage gepland. Graag wijzen we je op de opleiding ayurvedische massage, die in september ’19 weer van start gaat.

Docente

Ishwari