Mathilde Folst: In een bijzondere periode in mijn leven, zo’n 15 jaar geleden, kwam ik in aanraking met Tai Chi en Gi Gong. Mijn ervaringen met deze onderdelen van de Chinese bewegingleer waren zeer positief. Ik was geraakt door de energie, die deze eeuwenoude bewegingleer bij mij teweeg bracht.

Er ontwikkelde zich in mij een beter geestelijk en lichamelijk welbevinden. Door het frequent uitvoeren van de Tai Chi-bewegingen wist ik de ontstane balans ook te behouden en te verbeteren.

Enthousiast over die ervaringen heb ik de afgelopen jaren in binnen- en buitenland bij verschillende leraren lessen gevolgd in verschillende vormen en stijlen van de Tai Chi. Naast het ontwikkelen van mijn eigen vaardigheden heb ik me verdiept in Taoisme en de Chinese 5-elementenleer. Hierdoor is in mij een proces van verinnerlijking ontstaan en heb ik een nog beter inzicht gekregen in de innerlijke en uiterlijke bewegingen van de Tai Chi.

Ik vind het geweldig mooi om mijn ervaringen te kunnen delen in mijn lessen. Inmiddels geef ik daarom al weer meer dan 10 jaar met veel plezier les aan verschillende groepen in het Ananda Yoga Centrum. Daarnaast verzorg ik workshops voor mensen uit het bedrijfsleven en geef les aan mensen met een bewegingsbeperking.

bg_image

Mathilde Folst

mathilde@anandayogacentrum.nl