Rachel Dicks: Van mijn lieve ouders kreeg ik op 30 september 1975 deze naam. Van kinds af aan ben ik al geboeid door alles wat met expressie te maken heeft: mezelf tot uitdrukking brengen door taal en gedichten, muziek, zang, tekenen en schilderen, drama, dans en beweging. En voel ik me sterk aangetrokken tot spiritualiteit. Vanuit dit enthousiasme was het voor mij een logische stap om de PABO te volgen en vervolgens te gaan werken met kinderen in het basisonderwijs, om ook kinderen in contact te brengen met hun bron van creativiteit.

Ik heb in het basisonderwijs met veel plezier in alle groepen (1 t/m 8) gewerkt. Als leerkracht merkte ik dat door het grote accent dat gelegd wordt op cognitieve aspecten (rekenen, taal en zaakvakken), kinderen tekort gedaan wordt. Ik wil graag werken vanuit een holistische visie. Een kind is meer dan een hoofd met knappe hersens; het is een fysiek, sociaal, creatief en spiritueel wezen.

Daarom besloot ik naast mijn werk als leerkracht en vanwege mijn belangstelling in spiritualiteit een kinderyoga opleiding te volgen. Het is heerlijk te zien hoe kinderen in mijn wekelijkse yogales door een speelse, respectvolle en liefdevolle benadering opbloeien en leren helemaal zichzelf te zijn.

Om kinderen nog beter te kunnen begeleiden in hun wording tot een volledig mens volgde ik een training in onderlinge kindermassage bij de stichting Touching Childcare, een specialisatie in sociale vaardigheidstraining en een training in creatieve counseling. De verkregen inzichten combineer ik met plezier in het hedendaagse onderwijs, in de thuissituatie en in mijn kinderyoga lessen.

Laten we samen naar binnen gaan en in de spiegel van het kind kijken.
Er valt nog zo veel te leren…..

Bijzonder vind ik het, als moeder van twee heerlijke kinderen in de basisschoolleeftijd, dat kinderen je als volwassene een prachtige spiegel voorhouden. Van hen heb ik over de ontplooiing en opvoeding van kinderen wel het meeste geleerd.

Vanuit mijn enthousiasme over yoga en spiritualiteit ontstond de behoefte om me hierin nog verder te verdiepen en te scholen en daarom heb ik een aantal jaren geleden de Om Guru Yoga Opleiding gevolgd. Sindsdien geef ik ook yogales aan volwassenen.
Het is fijn, dat ik in de Ananda Kinderyoga Opleiding mijn liefde voor het werken met kinderen, mijn kennis en enthousiasme over yoga en bewegen, expressie, onderwijs met kinderen, kan delen met de cursisten.

bg_image

Rachel Dicks