Miriam: “Ik ben geboren op 15 februari 1974 in Apeldoorn. Ik ben avontuurlijk, enthousiast, gedreven en ga uitdagingen vol overgave tegemoet. Ik woon in Doetinchem samen met mijn  drie energieke en liefdevolle kinderen. Mijn interesse in yoga is er altijd wel geweest, maar mijn actieve interesse voor Yoga ontstond toen ik begon als instructrice BodyBalance (een combinatie van TaiChi, Yoga en Pilates) bij een sportschool. Ik vond het een heerlijke les om te geven.

Na verloop van tijd werd ik nieuwsgierig naar de diepere essentie van de yogahoudingen en ben toen gestart met de Om Guru Yoga Opleiding bij Ananda Yoga Centrum. Naast onder andere de didactiek van het lesgeven in yoga, de yogahoudingen, de pranayama’s, de meditaties en het ervaren van stroming van de subtiele energie, heeft de opleiding vooral veel zelfinzicht gegeven. Yoga leerde mij thuis te komen bij mezelf. Yoga leerde mij de kracht van verbinding. Verbinding met mijzelf; wie ik ben, wat ik voel, wat mijn eigen intenties zijn, nu, in dit moment. Maar ook het belang van verbinding met mijn omgeving, mijn relaties, de natuur en het ritme van de dag. Yoga is meer dan houdingen op de mat. Wat je tegenkomt op de mat, speelt in je dagelijkse leven een rol. Op de mat leer je ermee te dealen, maar in het dagelijkse leven mag je het integreren.

Naast Hatha-Yoga heb ik me geschoold in Yin Yoga, een mooie zachte vorm van yoga die een ontspannende werking heeft op het bindweefsel, spieren & gewrichten en op de energiebanen -meridianen-.

Om nog meer in het hier en nu te kunnen zijn volgde ik diverse trainingen in Mindfulness, de prachtige meditatievorm waarin je zonder oordeel en met met aandacht in het moment bent .

Sinds 2004 ben ik leerkracht basisonderwijs. Ik heb les gegeven op diverse scholen, van groep 1 t/m groep 8. Ik zocht naar een ingang om ook yoga in de klas aan te kunnen bieden. Als tussendoortje, een moment in de speelzaal, als onderdeel van het lesprogramma. Ik volgde diverse kinderyoga- en kindercoachmodules. Ik heb de houdingen, de ademoefeningen, de meditaties, de massages en de creatieve opdrachten altijd geïntegreerd in mijn klassen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen tools ontvangen om onder andere tot rust te kunnen komen, steviger te zijn, hun concentratie te verbeteren zelfverzekerd maar vooral ook opmerkzaam en liefdevol naar zichzelf en anderen. Yoga is een prachtige manier om kinderen en ook jongeren inzichten te geven in hun eigen zijn.

Met veel plezier deel ik mijn kennis, inzicht en enthousiasme in de Ananda Kinderyoga Opleidingen en in diverse workshops die ik geef in Ananda Yoga Centrum.

bg_image


miriam@anandayogacentrum.nl