Workshop Ontspanning, rust en vitaliteit voor kinderen

Gun jezelf en kinderen rust en kom in je kracht

Wil je op een ontspannen en kundige manier leren hoe je d.m.v. kinderyoga ontspanning, rust en vitaliteit bij kinderen en tieners kunt opbouwen? Met werkvormen die je heel direct kunt toepassen in je kinderyogalessen, je klas, je praktijk of gewoon bij je thuis?

Zoek je nieuwe inspiratie om kinderen te helpen in verbinding te blijven met hun eigen kern? Kom dan zondag 31 maart naar de workshop ontspanning, rust en vitaliteit voor kinderen en jongeren.

Waarom ontspanning, rust en vitaliteit bevorderen bij kinderen en jongeren?

Kinderen en jongeren kunnen veel baat hebben bij de werking van ontspanning, rust en vitaliteit. Dit laat hen eenheid, innerlijke rust, stilte, vrede en geluk ervaren. Door deze deugden bewust te ervaren leren kinderen en jongeren in verbinding met hun eigen kern te blijven. Het herontdekken van hun innerlijke rust. Hierdoor neemt de stress, onrust en onzekerheid af.

Spanning heeft een negatieve invloed op kinderen en jongeren. Verleidingen van de maatschappij in de vorm van alcohol, drugs, media hebben minder invloed op hen wanneer zij vroeg leren in rust bij zichzelf te blijven. In de huidige maatschappij wordt regelmatig toevlucht gezocht in vernieuwede technische middelen om te ontspannen. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Door deze afleiding vergeten zij de werkelijke spanning in hun lichaam en hun geest te herkennen, ervaren en voelen. Het is prettig om stappen aangereikt te krijgen van jongs af aan die je bewust maken van de spanning en ontspanning in je lichaam. Deze te herkennen en vooral ook te erkennen. Door te erkennen lost het dikwijls al vanzelf op. Daarnaast zijn er diverse technieken om weer ontspanning te brengen in je lichaam en je geest.

Wat ga je in deze workshop doen?

  • Praktische en inhoudelijke informatie over de werking van stress, spanning en onrust.
  • Diverse ontspanningsoefeningen.
  • Yogahoudingen en ademoefeningen die ontspanning bij kids bevorderen.
  • Visualisaties.
  • Yoga nidra voor kinderen.

Samenvattend

Je ervaart dus in deze workshop heel praktijkgericht hoe je kinderen kunt helpen om vanuit stress en onrust naar steeds meer innerlijke rust en ontspanning te gaan waardoor de vitaliteit toeneemt. Een zeer ontspannen en inspirerende dag!

Praktische informatie

Datum

Zondag 31 maart 2019.

Tijd

De dag begint om 9.30 u. en duurt ongeveer tot 15.30 u.
De thee staat klaar om 9.15 u.

Docente

Miriam Vorderman

Studiekosten

€ 89,- (inc. 21% BTW)
Materiaal: uitgebreide syllabus met veel praktijkoefeningen, thee.

Inschrijving

Wil je deelnemen aan deze dag?

  • Vul dan je gegevens online in via het contactformulier.
  • Maak gellijktijdig de studiekosten t.w. € 89,- over naar bankrekening: NL08 INGB 0009348542, t.n.v. Ananda Yoga Centrum, o.v.v. Naam deelnemer/deelneemster + workshop ontspanning, rust en vitaliteit bij kinderen en jongeren.

Wens je een nota? Geef dit dan aan op het het contactformulier.
De inschrijving is definitief wanneer wij het bovengenoemde bedrag ontvangen hebben.

Dit bedrag is inclusief € 25,- inschrijfgeld & administratiekosten.
Bij annulering vanaf 21 maart vindt er geen restitutie meer plaats.

Vervolg?

De workshop is een prachtige uitbreiding en bijscholing voor degene die een kinderyoga opleiding afgerond hebben. Daarnaast is deze workshop een mooie kennismaking voor degene die de Ananda Kinderyoga Opleiding willen gaan volgen.