Kinderyoga lessen

kinderyoga-speelse houdingKinderen leren spelenderwijs. Daarom wordt in kinderyoga les de hatha yoga (de yoga van de oefeningen) in spelvorm aangeboden. Door te spelen met yoga kunnen kinderen kracht en soepelheid ontwikkelen. Ze leren goed te ademen, zich bewuster te worden van hun lichaam en hun emoties en op tijd hun ´accu´ op te laden. Door kinderen in contact te brengen met hun innerlijke kracht neemt hun zelfvertrouwen en concentratievermogen toe.

Door kinderyoga worden de kinderen weerbaarder en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze worden rustiger, voelen zich fit en leren opgebouwde spanning los te laten. De lessen kinderyoga zijn elke week anders, maar hebben dezelfde opbouw. Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken als visualisatie en meditatie zijn vaste onderdelen.

We maken gebruik van muziek, dans, zang, tekenen of kleuren. In elke les staat een thema centraal. We werken met thema´s uit de natuur zoals de seizoenen, de elementen en de dierenwereld. Maar ook over waarden en gevoelens. En de kinderen kunnen zelf ook een thema aandragen.

Kinderyoga lessen t/m 12 jaar

De Kinderyogalessen zijn voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar, die kennis willen maken met yoga, of al vaker aan yoga hebben gedaan.

De meeste kinderen vinden yoga leuk en prettig om te doen. De ervaring leert dat kinderen zelf uit de yogalessen halen wat op dat moment past bij hun ontwikkeling.

Yoga is niet prestatiegericht. Het plezier dat de kinderen aan elkaar en aan de lessen beleven staat voorop.

Rust & ruimte

kinderyoga-lesKinderen groeien op in een snelle en veeleisende maatschappij. Kids hebben vaak een druk sociaal programma en hebben meerdere ´verplichtingen´ na schooltijd.

De ruimte om te spelen en tot rust te komen wordt hierdoor steeds kleiner. Favoriete vrijetijdsbestedingen als TV kijken en ´computeren´ zorgen daarnaast voor een dagelijkse blootstelling aan een overdaad aan prikkels. Yoga laat kinderen zien dat er manieren zijn om al die indrukken en ervaringen te verwerken.

Kinderyoga les bevordert de creativiteit & fantasie

Ze leren in de lessen ook hun creativiteit en fantasie te gebruiken, samen te werken en elkaar op een positieve manier aan te raken. Wanneer kinderen ervaringen en indrukken moeilijk verwerken kunnen spanningen als onrust, angst, concentratiestoornissen, terugtrekken in zichzelf of agressiviteit ontstaan.

Wanneer deze signalen door ouders en opvoeders niet tijdig worden erkend, leidt dit soms tot fysieke klachten als hoofdpijn, buikpijn, bedplassen en maagklachten. In sommige gevallen ontstaat zelfs kinderstress. Yoga kan helpen om bovenstaande klachten te verminderen.

Praktische informatie

Aanvang

Neem contact op

Lestijden

7 namiddagen van 16.00u. tot 17.00u.

Docente

Miriam Vorderman (yoga- & kinderyogadocente, leerkracht basisonderwijs).

Contributie

€50,= voor het blok van 7 lessen.
Later instromen is ook mogelijk. De contributie is dan €8,50 per les.
Betaling vindt contant plaats; graag in een gesloten enveloppe met de naam van je kind erop.

Opgave

Aanmelden kan via het contactformulier of per mail.
Mocht je meer informatie wensen bel gerust: 0313-414893.

Overig

Als je kind verhinderd is graag even een berichtje.
Yogamatjes zijn aanwezig, neem wel een groot badlaken mee. En trek gemakkelijk zittende kleding aan.