Indian Foot Massage – pad-abhyanga

indian-foot-massage-voeten_nityanandaEen inspirerende dag met Ayurvedische Voetmassage & Ontspanning.

In deze workshop Indian Foot Massage leer je een liefdevolle en ontspannende massage van de voeten, waarbij je gebruik gaat maken van bijzondere ayurvedische massagehandelingen, -grepen en -strijkingen aan de voeten.

Volgens Ayurveda, de traditionele Indiase gezondheidsleer, zijn je voetzolen, tenen, hielen en enkels verbonden met al je organen en je energetische lichaam. Door stress raakt je energie verstoord en kunnen zich spanningen in het lichaam vastzetten. Dit kan leiden tot lichamelijke of geestelijke klachten.

Ayurvedische technieken

In de workshop Indian Foot Massage ga je ervaren hoe door zachte en stevige technieken alle organen van het lichaam worden gestimuleerd, hoe ojas -je levenskracht- weer toeneemt en een diepe ontspanning bevorderd wordt. Massage van de voeten helpt je goed te aarden. Het brengt vata -het windelement- in je tot rust en geeft daarom balans en harmonie. Wanneer je deze massage in de avond toepast, stimuleert zij een goede nachtrust.

Toepassing

Het is bijzonder hoe deze massage een intens gevoel van weldaad oproept in lichaam en geest! Deze ayurvedische massagevorm, ook wel Pad-abhyanga genoemd, is al eeuwenlang onderdeel van de dagelijkse verzorging in India. Zowel kinderen, volwassenen als ouderen genieten van deze bijzondere voetmassage. Je kunt haar gebruiken zowel in huiselijke kring als in je praktijk.

indian-foot-ayurvedische-onderbeen-massageEn de Indian Foot Massage is ook uitstekend toe te passen naast andere behandelmethoden. Ze wordt vaak ervaren als een prachtige verdieping en/of aanvulling van je praktijk in yoga, kinderyoga, ayurvedische massage, voetreflexzone massage, reiki en andere healing- en massagemethoden.

De dag

We beginnen deze dag met enkele yogaoefeningen en een ontspannende meditatie, die helpen om een goed contact met de aarde te bevorderen en je energie weer optimaal te laten stromen. Zo komen we los van de drukte van alledag en stellen ons makkelijker open voor de massage. Na een korte inleiding en een duidelijke demonstratie van de Indian Foot Massage krijg je een verkwikkend voetbad en ga je in tweetallen masseren. Je leert de massage te geven en je zult haar ontvangen.

Praktische informatie

Datum

datum volgt

Tijd

De dag begint om 9.30u. en duurt tot ± 16.00 uur.

Docente

Ishwari

Studiekosten

Kosten € 89,-. (incl. 21 % BTW)
Met: uitgebreide cursussyllabus, oliën en thee.

Inschrijving

Wil je deelnemen aan deze dag, maak dan de studiekosten over en vul je gegevens online in via het contactformulier.

De studiekosten  kun je over maken naar
bankrekening NL18 INGB 000 25 10 929
t.n.v. P.T.M. vd Berg – ELLECOM,
o.v.v. Naam deelnemer/deelneemster + Ind.Foot workshop.

Wij wijzen je erop dat je inschrijving definitief is, nadat wij het bovengenoemde bedrag ontvangen hebben.
Dit bedrag is inclusief €25,00 inschrijfgeld & administratiekosten.
Bij annulering v.a. …. ‘17 vindt er geen restitutie meer plaats.

Vervolg?

De workshop is tevens een mooie kennismaking voor hen, die de Opleiding Ayurvedische Massage: abhyanga & voetreflexzone willen gaan volgen, en het is een prachtige uitbreiding voor hen die de Jaaropleiding Ayurvedische Marma Massage afgerond hebben.