Vroege vogel yoga

Hemelvaartsdag donderdag 25 mei

Het is een goede traditie geworden: a.s. donderdagochtend, Hemelvaartsdag, is er voor de liefhebbers een inspirerende yogales op een vroeg tijdstip. Yoganand, hoofddocent van de OM Guru Yoga Opleiding, geeft deze speciale yogales.

Heb je zin om mee te doen? Lekker vroeg uit de veren om dynamisch de dag te beginnen? Om het lichaam te activeren, te werken met de ademoefeningen en af te sluiten met een heerlijke ontspanning? Je bent van harte welkom!

De lestijd is van 8.00u tot 9.00u.

Deelname is gratis voor alle leerlingen van de yogalessen en de yoga & meditatieles.
Overige deelnemers & introducées:  €10,=

Aanmelden is niet nodig.
Aantrekken makkelijk zittende kleding. Meenemen badlaken.

Open Dag van onze opleidingen

Kom zondag 7 mei naar de open dag
van Ananda Yoga Centrum!

Overweeg je om in september te starten met het volgen van een opleiding om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en/of te werken aan je persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling? In Ananda Yoga Centrum kan dat. Wij zijn een inspirerend team van ervaren docenten en spiritueel coaches, die vanuit liefde en wijsheid je begeleiden en opleiden.

Ben je enthousiast over yoga en ben je toe aan verdieping? Kijk op OM Guru Yoga Opleiding.

Zou je op een liefdevolle wijze een prachtige ayurvedische massage willen leren, waarin je het lichaam én de voeten met haar reflexzones leert masseren? Lees meer over de Opleiding Ayurvedische Massage.

Ben je yogadocent en zou je willen leren hoe je zwangeren en hun partners op praktische en spirituele wijze kunt begeleiden?
Check Zwangerschapsyoga Opleiding voor yogadocenten.

Kinderen zijn de toekomst. Vind jij het ook belangrijk dat zij  zich op een spontane manier kunnen ontwikkelen werkend met hun capaciteiten? De Kinderyoga Opleiding past dan voor jou.

We werken in onze opleidingen in kleine groepen, zodat er echt aandacht is voor jou!

Voor het programma van onze open dag klik hiernaast op de button meer informatie.

 

cursus Metamorfose Massage

De druk van de handen doet de Levensbron opnieuw stromen

Met veel plezier kondigen we aan dat de bijzondere cursus Metamorfose Massage, v.a. 17 mei weer van start gaat. 

In 4 woensdag-ochtenden leer je o.l.v. Ishwari van den Berg deze liefdevolle en effectieve manier van masseren van enkele reflexzones aan de voeten, de handen en het hoofd. Ishwari maakte in 1979 al kennis met deze prachtige massagevorm. Zij is nog steeds diep onder de indruk van de effectiviteit van deze liefdevolle massage en deelt graag haar brede ervaring hiermee met jou.

In de cursus zul je ervaren dat door een behandeling met metamorfose massage je levensenergie weer krachtig gaat stromen. Een diepe geestelijke en fysieke ontspanning is dan het gevolg. Oude overtuigingen, conditioneringen of blokkades, die soms al ontstaan zijn in de zwangerschap, kunnen zo oplossen. Hierdoor zal meer heelheid, vrede en harmonie door je ervaren worden en word je weer wie je in Wezen bent. Wat een prachtige metamorfose!

Metamorfose massage kun je zowel thuis als in je praktijk heel eenvoudig toepassen.

Baby’s, kinderen en volwassenen reageren bijzonder positief op behandelingen met metamorfose massage.

 

Klankmeditatie en healing

Ervaar healing & balans

Woensdagavond 17 mei verzorgt Yoganand weer een klankmeditatie & healing. Deze avond kun je de helende werking van liefdevolle klanken op het bewustzijn ervaren.

Laat je meenemen door de bijzondere trillingen van de klankschalen, sjamanen trommels en mantra’s.
Voel hoe de klanken je energie op een positieve wijze laten stromen, waardoor blokkades oplossen en heelheid en balans ontstaan.

De klankavond duurt van 19.30 uur tot + 21.30 uur.
Het is handig als je een plaid/badhanddoek, en eventueel sokken meebrengt.
De kosten zijn €18,=. Reserveren is gewenst.

Annuleren is kosteloos tot 48 uur voor de klankavond.

Workshop Mindfulness voor kids

Een workshop voor iedereen die met kids werkt, of kinderen heeft! – zaterdag 29 april

In de workshop Mindfulness voor kids leer je op een heel praktische manier oefeningen in mindfulness te geven aan kinderen.
Het zijn leuke en speelse oefeningen die je kunt gebruiken in je kinderyogalessen, in je klas, in je praktijk of gewoon bij je thuis.
 
We reiken je in deze workshop Mindfulness voor kids aan hoe je kinderen kunt helpen om vanuit drukte en beweging naar steeds meer innerlijke rust en harmonie te gaan.
 
Deze dag ga je ervaren dat mindfulness een inspirerende verrijking en aanvulling is bij het opvoeden en onderwijzen van kinderen!
 
Natuurlijk ga je de waardevollen betekenis van mindfulness ook zelf ervaren tijdens deze workshop.
Kortom een gevarieerde en inspirerende dag!

Workshop Indian Head Massage

Een inspirerende dag met Ayurvedische Massage & Ontspanning
vrijdag 8 september ’17

Onze workshop is een inspirerende dag met ayurvedische massage, yoga & meditatie, waarin je de drukte van alledag kunt loslaten en weer in contact komt met de universele stromende energie. Een geweldig kado aan jezelf!

De workshop Indian Head Massage wordt gegeven door Ishwari, docente aan onze ayurvedische massage en yogaopleidingen. Zij leert je deze dag  een effectieve massagemethode. Je gaat daarbij gebruik maken van ayurvedische massagetechnieken en speciale oliën, waarbij stevige druk afgewisseld wordt met zachte ‘strijkingen’ op het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders, de bovenrug en de armen.

De Indian Head Massage is te gebruiken zowel in huiselijke kring als in je praktijk en is ook uitstekend toe te passen naast andere behandelmethoden, en wordt vaak ervaren als een prachtige verdieping en/of aanvulling van je yogapraktijk, ayurvedische massage, voetreflexzone massage, reiki en andere healing- en massagemethoden.

Deze dag is tevens een mooie kennismaking met de Opleiding Ayurvedische Massage: abhyanga & voetreflexzone.

Satsang

zondagavond 21 mei & 25 juni

Graag nodigen we je uit voor onze satsang, die wij eens per maand op zondagavond verzorgen in ons centrum.

Als je niet bekend bent met satsang, een korte introductie.
Satsangavonden zijn fijne avonden waarop we met elkaar mantra’s zingen, luisteren naar woorden van inspiratie en begeleid worden in een mooie meditatie van Sri Vasudeva.

Op de avonden zul je ervaren dat je bewustzijn wordt verhoogd en je Innerlijke Kracht toeneemt. Inspirerend is het veld van Universele Liefde dat daarbij voelbaar wordt.
De satsang is zuiverend en helend voor jezelf en door het positieve veld dat we samen creëren ook helend voor de wereld die momenteel erg uitgedaagd wordt.

Van 20.00u tot ongeveer 21.30u.
Aanmelden is niet nodig.
De toegang is vrij, wij stellen een donatie op prijs waarmee we de bijzondere humanitaire projecten in India ondersteunen.

De data in het nieuwe cursusseizoen volgen.

Satsang voor project waterput Cambodja

Eén waterput gerealiseerd

Zoals je wellicht weet besteden wij de donaties van de satsangavonden aan bijzondere humanitaire projecten. Onlangs werden wij getroffen door een prachtig project van de Stichting 100 procent voor het goede doel. De jonge initiatiefnemers hebben het al voor elkaar gekregen om meer dan 100 waterputten op het platteland van Cambodja te realiseren zonder dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Water is leven (1 op de 5 kinderen sterft door gebrek aan schoon drinkwater), water is hygiëne, water maakt landbouw mogelijk, etc.

Wij wilden graag met de donaties van de satsang uit oktober dit liefdevolle project ondersteunen. De donaties waren mooi maar nog niet genoeg. Daarom hebben we het bedrag aangevuld en is de donatie voor één waterput in Cambodja aan de stichting overgemaakt. Geweldig!